023 - 531 16 76

✔ Grote collectie duurzame mode ✔ Klantentevredenheid 9.5 ✔ Winkels in Haarlem en Amsterdam

uniek en groot aanbod in duurzame mode & lifestyle
 

Alpaca wol

Alpaca wol is afkomstig van de alpaca, een kruising tussen een schaap en een lama. Of het een lichte of een zware stof is ligt aan de manier waarop het is gesponnen. Alpaca wol behoort tot de meest luxe wolsoortenen het prikt niet!

Er zijn vele redenen om alpaca wol te dragen. Het is heerlijk zacht, warmer dan schapenwol en het prikt minder dan gewone wol! Het is vrij van lanoline wat de stof hypoallergeen maakt. Mensen met een allergie voor lanoline kunnen deze stof dus met een gerust hart dragen. Van nature is alpaca waterafstotend en brandwerend, enorm sterke stof dus! Alpaca wol behoort tot de meest luxe wolsoorten en wordt ook veelvuldig vergeleken met mohair en kasjmier.

Alpaca wol wordt ongeveer op dezelfde manier verwerkt als schapenwol. De wol wordt van de alpaca afgeschoren waarna het gesponnen kan worden. Vervolgens wordt het geweven voordat het het volgende productieproces in gaat. Alpaca komt voornamelijk voor in landen in Zuid America als Peru en Ecuador.

De merken waar BrandMission mee werkt werken intensief samen met lokale organisaties zodat ze kunnen zorg dragen voor eerlijke werkomstandigheden voor de mensen die onze alpaca truien en vesten maken.

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
x
Ontvang onze shopvoucher van 10% voor je eerste bestelling. Ontvang de voucher »