023 - 531 16 76

✔ Grote collectie duurzame mode ✔ Klantentevredenheid 9.5 ✔ Winkels in Haarlem en Amsterdam

uniek en groot aanbod in duurzame mode & lifestyle
 

Bamboe

 

Kleding van Bamboe? Ja dat kan! Het is heerlijk zacht, heeft een luxe uitstraling, neemt uitstekend vocht op en is van nature hypoallogeen. Bamboe stof wordt op basis van een houtpulp gemaakt, vergelijkbaar met viscose. 

Lees hier meer over hoe kleding van bamboe wordt gemaakt. 

 Kleding gemaakt van bamboe

 

Waarom duurzaam?

Bamboe is een milieuvriendelijk product omdat er tijdens de groei en het oogsten ervan geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Bamboe bezit namelijk van nature antibacteriële stoffen. Voor de productie van stoffen worden alleen de zijbladeren gebruikt, zodat de boom weer verder kan groeien. En bamboe groeit ontzettend snel, waardoor minder grond nodig is dan bijvoorbeeld bij hout. En last but not least, bamboe draagt bij aan de vermindering van CO2. Bamboe absorbeert namelijk 35% meer CO2 dan soortgelijke planten!

 

Het verduurzamen van het chemische proces

Van de bamboe wordt een pulp gemaakt om er uiteindelijk vezels van te kunnen maken. Vergelijkbaar met het productieproces van viscose dat van houtvezels gemaakt wordt. Om van de bamboe snippers een houtpulp te kunnen maken worden echter chemicaliën toegevoegd, die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Er wordt gelukkig steeds meer gewerkt aan het verduurzamen van deze techniek, zoals het toepassen van gesloten systemen waarbij het afval water niet terug komt in het milieu en het toevoegen van natuurlijke enzymen in plaats van chemicaliën, die minder schadelijk zijn voor het millieu.

 

Zijdezacht voor je huid

Bamboe is ontzettend zacht voor de huid en hypoallergeen. Mensen met een gevoelige huid of met een allergie voor andere textiel, kunnen bamboe met een gerust hart dragen. Bamboe neemt zeer goed vocht op, zelfs meer dan katoen. Met het dragen van bamboe stof ben je tegelijkertijd beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Bamboe filtert namelijk 98% van de schadelijke UV-stralen.

Bamboe is een erg fijne stof om het gehele jaar door te dragen. In de zomer ademt de stof doordat de vezels door de warmte uitzetten. In de winter trekken de vezels juist weer dichter naar elkaar toe en zorgt dit voor een isolerend effect. 

 

Wasvoorschriften

Bamboe is een fijne stof met luxe uitstraling en het kan gewoon op 30 graden gewassen worden in de wasmachine. Fijn wasprogramma aanbevolen en vermijd wasverzachter!

x
Ontvang onze shopvoucher van 10% voor je eerste bestelling. Ontvang de voucher »