023 - 531 16 76

✔ Grote collectie duurzame mode ✔ Klantentevredenheid 9.5 ✔ Winkels in Haarlem en Amsterdam

uniek en groot aanbod in duurzame mode & lifestyle
 

Lyocell of Tencel

 

Lyocell en Tencel zijn relatief nieuwe stoffen in de kledingindustrie. Tencel is dezelfde stof als lyocell, maar het is de de gepatenteerde naam van de stof door het Zwitserse bedrijf Lenzing die deze stof op de markt heeft gebracht. Tencel/ Lyocell heeft de luxe uitstraling van zijde, is zo sterk als polyester en neemt nog beter vocht op dan katoen. Het is gemaakt van houtsnippers en een van de meest milieuvriendelijkste stof. 

 

Milieuvriendelijke productie

Lyocell / Tencel is vergelijkbaar met viscose, maar het productieproces is milieuvriendelijker. Lyocell / Tencel wordt net als viscose gemaakt van houtsnippers. Het verschil zit in het gebruik van minder schadelijke oplosmiddelen als amine oxide en het hergebruik van het afvalwater en deze oplosmiddelen. Hierdoor ontstaat een gesloten systeem waarbij zo min mogelijk afvalwater terugkomt in het milieu.

Door het toevoegen van de oplosmiddelen ontstaat een houtpulp. Deze worden uiteindelijk door een spinneret geduwd, een soort van douchekop met kleine gaatjes. Vervolgens worden deze vezels gesterkt in een bad van amine oxide, gedroogd en uiteindelijk gesponnen tot een mooie stof om kleding van te maken.

 

Wasvoorschriften

Kleding gemaakt van lyocell of Tencel kun je gewoon op een fijn wasprogramma in de wasmachine wassen, op maximaal 30 graden. Let op er wel op dat je niet te veel wasmiddel gebruikt, dit kan de kleuren aantasten. En laat een nat kledingstuk niet te lang in de wasmachine liggen, maar hang het snel te drogen. Dit voorkomt strepen in de stof.

 

Het nieuwste zusje van Tencel / Lyocel, is EcoVero viscose van Lenzing. Lees hier meer over EcoVero viscose.

 

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
x
Ontvang onze shopvoucher van 10% voor je eerste bestelling. Ontvang de voucher »