023 - 531 16 76

✔ Grote collectie duurzame mode ✔ Klantentevredenheid 9.5 ✔ Winkels in Haarlem en Amsterdam

uniek en groot aanbod in duurzame mode & lifestyle
 

Viscose

 

Viscose, ook wel bekend onder de naam rayon, is een stof die lekker zacht aan voelt, goed vocht op neemt en een luxe uitstraling heeft. Viscose wordt ook wel een semi natuurlijke vezel genoemd. Dit omdat viscose gemaakt wordt van natuurlijke houtvezels, maar het bewerkingsproces van deze natuurlijke grondstof is een chemisch proces.


Om van de kleine stukjes hout vezels te kunnen maken, moet eerst chemicaliën als koolstofdisulfide worden toegevoegd. Hierdoor ontstaat een houtpulp die in een spinneret wordt geduwd, een soort van douchekop met heel veel kleine gaatjes. Uit de spinneret komen dan allemaal flinterdunne draden die in een bad met zwavelzuur worden gelegd. Zo krijgen de draden hun vaste vorm en vallen ze niet uit elkaar. Daarna worden de draden uit bad getrokken en gestretcht waardoor ze mooi recht worden. Om de laatste chemicaliën eruit te krijgen worden de draden nog een keer gewassen en dan zijn ze klaar voor gebruik.

 

Een nieuw alternatief voor viscose is Lyocell ook wel bekend onder de naam Tencel. Bij lyocell wordt het water en de oplosmiddelen hergebruikt en komen niet terecht in ons milieu. Dit is een milieuvriendelijker alternatief voor viscose.

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.
x
Ontvang onze shopvoucher van 10% voor je eerste bestelling. Ontvang de voucher »