duurzame mode

Een feestelijk outfit duurzaam en mooi

posted by Karin 5 december 2018 0 comments

Geen fan van gala jurken en opgedofte kerstoutfits? 

Don’t worry. Er zijn ook manieren hoe je elegant, verzorgd en voornamelijk heel mooi kan zijn in je eigen stijl en op een duurzame manier.

Een goedkope glitter jurk bij een van de fast-fashion ketens aanschaffen voor een avondje feesten, is natuurlijk niet echt duurzaam te noemen. Je draagt het jurkje waarschijnlijk maar 1 keer, het is altijd gemaakt van kunststof / polyester en de omstandigheden waaronder het is gemaakt waren waarschijnlijk niet fair en eerlijk. Want het prijskaartje moet goedkoop zijn. 

Maakt niet uit, je kunt ook zonder pailletten en glitter er feestelijk uitzien. Dus wat zijn de opties om wel verantwoord, leuk en passend bij je stijl te kleden? Let vooral op bij het aanschaffen van een kledingstuk voor de feestdagen, dat je het ook op andere gelegenheden en met andere combinaties kunt dragen. 

Kerstoutfit

1. The jeans girl

Is je stijl meer stoer en casual en loop je het liefst iedere dag (ook met kerst) in je spijkerbroek rond, kies dan een spijkerbroek die je mooi staat en afkleed (een skinny of flared model). Combineer deze met een mooie bloes van zacht materiaal of met een gezellige print. Draag een paar mooie oorbellen erbij en een paar verzorgde schoenen, bijvoorbeeld pumps of oxfords.

2. The dress girl

In een jurk voel jij je het fijnst en verlies je geen tijd met lang nadenken hoe je het moet combineren. De LBD (little black dress) is altijd goed en ziet er verzorgd en netjes uit. Draag deze met een mooie ketting, een panty met een werkje en een paar mooie pumps. Rode lippenstift, een beetje oogschaduw, mascara, je haren opsteken en klaar! Je ziet er prachtig en classy uit! 

Duurzaam kerstoutfit
duurzaam kerstoutfit

3. The soft girl

Jij houdt van zachte stoffen en mooie materialen. Waarom niet een jurk van tencel of cupro die zacht op je huid aanvoelt en ook nog een natuurlijke glans heeft? Combineer deze bijvoorbeeld met een super zacht vest van Inti, gemaakt van alpaca wol. Mooi getailleerd en ongelofelijk zacht. Dit vest wil je het liefst iedere dag aandoen en is stijlvol bij bijna alle outfits. Het geeft je een luxe en verzorgde uitstraling. Uiteraard is deze combinatie ook mooi met de gerecyclede pantys van Swedish Stockings en pumps.

4. The formal girl

Het mag een beetje formeel wat jou betreft en in een klassieke kokerrok of een elegante pantalon en een crisp witte bloes voel jij je het fijnst. Ook deze combinatie is mooi met een zacht alpaca vest van Inti, dat je net de luxe uitstraling geeft voor de feestdagen. Gouden oorbellen en een mooie ring erbij en ook jouw outfit is klaar. Uiteraard kun je al deze kledingstukken combineren op een andere manier en op andere momenten. 

duurzaam kerstoutfit
duurzame kerstoutfit

5. The print girl

Je houdt van prints en kleur. De nieuwe prints van People Tree zijn een vrolijke binnenkomer. Zo kun je deze bloes mooi combineren met een velours kokerrok, donkerblauwe of grijze panties van Swedish Stockings en mooie pumps. Rode lippenstift erbij en je ziet er vrolijk en gezellig uit. 

Nog een tip! Kan je het niet laten en wil je toch graag wat glitter en pailletten dragen? Wij begrijpen dat. Helaas verkopen we dat niet in onze winkel. Maar ik weet dat je een goede keuze hebt bij vintage en tweedehands winkels. Ook dit is duurzaam en zeker goed voor je portemonnee! 

Fijne feestdagen. 

You may also like

Leave a Comment