eventfair fashion

Fashion needs a revolution

posted by Lonneke 15 april 2019 0 comments

#WHO MADE MY CLOTHES?

De vraag die we deze week, tijdens de Fashion Revolution Week, wereldwijd stellen aan kledingmerken. Hiermee willen we aandacht vragen voor de werkomstandigheden in de kledingindustrie.

6 jaar na de ramp met Rana Plaza Bangladesh

O 24 april 2013, was de ingestorte kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh even wereldnieuws. Meer dan 1135 mensen kwamen om het leven en er vielen meer dan 2500 gewonden. Veel van onze kleding die we hier kunnen kopen worden in onveilige kledingfabrieken als Rana Plaza gemaakt. Langzaam komen er initiatieven van overheden om kledingfabrieken en de werkomstandigheden van mensen die in de kledingindustrie werken te verbeteren. Maar dit gaat heel langzaam en moeizaam. Daarom is het belangrijk dat we hier ieder jaar weer aandacht aan geven. Time to change!

Wat kun jij doen?

Maak #WhoMadeMyClothes trending topic deze week! Stel modemerken via social media de vraag door wie en hoe ze de kleding die we dragen maken. Meedoen is makkelijk: post een bericht waarin je je favoriete merk tagt en gebruik hashtag #WhoMadeMyClothes.

I MADE YOUR CLOTHES

Bij BrandMission werken we graag met merken op een verantwoorde en bewuste manier produceren. Mooie kleding, gemaakt van fijne stoffen als biologisch katoen, Tencel, Hennep en op een eerlijke manier: Ontdek onze duurzame mode collectie

Vind hier een aantal makers van het Engelse merk Komodo.

KOMODO Ambika, Shanti, Amrita, Bindu - hemming Kathmandu
Print

You may also like

Leave a Comment