duurzame modestyling

Het lijnenspel van je outfit – Stylingtips

posted by Karin 30 oktober 2018 0 comments

 

Is het je wel eens opgevallen dat ieder outfit diverse lijnen heeft? En dan bedoelen we niet een gestreept stofje, maar de lijnen die verschillende lagen kleding of zomen, mouwinzetten, stiksels en omslagen creëren.
Deze lijnen bepalen de verhouding van je outfit en hebben veel invloed of je outfit flatteus kleedt of dat het je juist kleiner, groter of breder maakt.

Horizontale lijnen

Horizontale lijnen accentueren de plek waar de lijn zit. Bijvoorbeeld een riem in je taille. Hiermee accentueer je vaak een smalle plek in je figuur, dan oog je slanker. Zit een horizontale lijn op de hoogte van je heupen, een van de breedste plekken van je figuur, dan oog je dus ook breder. Hoe meer horizontale lijnen, hoe kleiner je lijkt. En als je deze lijnen ook nog accentueert met diverse kleurvlakken, dan is dit effect nog groter. De lengte van je rok is dus bijvoorbeeld een horizontale lijn. Heb je wat bredere bovenbenen of kuiten en wil je deze liever niet accentueren, dan raad ik je aan om de rok net boven je knie te dragen, dan oog je slanker. Horizontale lijnen vind je ook in een omslag van een broekspijp, bij zakken op een bloesje en bij topjes of bloesjes die onder een trui uitkomen.

Celia Fall FlowersCelia rok | € 59,95

Gebreid vestGebreid vest Lanius | € 179,95

Noelia trui roodNoelia trui rood | € 79,95

Verticale lijnen

Verticale lijnen geven je lengte en kleden je vaak af. Dit kan een open lang vest zijn, dan deel je je figuur in in drie vlaktes waardoor je slanker oogt. Of een bies in je broekspijp, dan ogen je benen langer en slanker. Een doorgekopte jurk, zoals de afbeelding hieronder, werkt ook op dezelfde manier. Als je al heel slank bent is dit misschien niet het gewenste effect. Dus kijk goed hoe je eruit wilt zien en welke keuzes je maakt.

Gabriel jeans 7/8Gabriel jeans Ekyog | € 129,00

Blousejurk AndyBlousejurk Andy jeans | € 149,00

Mala vestMala Vest Armedangels | € 159,95

Diagonale lijnen

Diagonale lijnen – Hug your body! Diagonale lijnen zie je bijvoorbeeld bij een V-hals, een overslag jurk of top en bij een A-lijn rok. Deze lijnen geven je een vrouwelijke uitstraling en leiden het oog af. Ben je meer ‘curvy’ dan zijn diagonale lijnen ideaal om te gebruiken in je outfits. Het past heel goed bij een vrouwelijk figuur.

De volgende keer als je een nieuwe outfit probeert, kijk eens goed in de spiegel wat de lijnen in de kleding voor je doen.

Jamila jurkJamila Jurk | € 154,95

Soaz vestSoaz vest | € 159,95

Shirt met plooiShirt met plooi | € 129,95

You may also like

Leave a Comment