styling

Ik ga op vakantie en ik neem mee

posted by Karin 20 juli 2019 0 comments

5 tips voor je vakantie koffer

Zomervakantie! Heb jij al mooie plannen gemaakt? Lekker weg naar de warmte, de natuur in of juist een spannende stad bezoeken. Hoe dan ook, we moeten onze koffers inpakken en keuzes maken wat mee op vakantie gaat. De een heeft de koffers snel gepakt en voor de ander zijn die keuzes toch wat lastiger......

 

1. Natuurlijke stoffen zijn ideaal voor de zomer

Bij warm weer is het fijn om comfortabele stoffen te dragen. Kies daarom voor luchtige en natuurlijke stoffen, die ademend zijn.
Zo is Tencel/ Lyocell gemaakt van houtpulp (cellulose). Het is heel zacht, valt mooi soepel en voelt koel aan. En ken je hennep? Een oude vezel die weer opnieuw ontdekt wordt. Het voelt zacht aan en is ideaal bij een warm klimaat. Vlas vezels, zoals hennep en linnen, zijn namelijk altijd verkoelend. Wij hebben een aantal mooie tops gemaakt van hennep met biologisch katoen. En de 'altijd-goed-jersey' jurkjes en t-shirtjes van Armedangels van 100% biologisch katoen niet te vergeten. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken in je vakantiekoffer.

 

2. Slim inpakken

We hebben misschien geen kreukvrije kleding (deze zijn namelijk niet duurzaam, doordat deze vaak behandeld zijn met chemicaliën en van polyester gemaakt zijn) maar je kunt je kleding ook oprollen ipv opvouwen! Leg 2 a 3 kleding stukken, met zo min mogelijk vouwen en plooien, op elkaar en maak er een grote rol van. Zo blijven ze netjes, ook na een lange reis. En kies daarbij voor soepele jersey stoffen, deze kreuken minder dan geweven stoffen.

 

3. Mix en match je vakantie garderobe

Bij het kiezen van je vakantie garderobe, kun je op de volgende dingen letten.
- Past de kleding allemaal bij elkaar die je mee wilt nemen? Kun je diverse combinaties maken? Het is makkelijk als je een basiskleur neemt (bijvoorbeeld zwart) en daar een à twee accentkleuren toevoegt.
- Heb je accessoires die erbij passen? Leuke oorbellen, een fijne sjaal en een tas voor de avond? Ook deze kun je in dezelfde accentkleuren nemen. Dan past je outfit leuk bij elkaar.
- Ga je vaak naar het strand? Neem een bikini cover mee die lekker luchtig zit en van zacht materiaal is. Dit kan een pareo zijn of een een wijde lange blouse.
- Vergeet niet om voor de avonden iets warms in te pakken, een vest of een spijkerjasje is vaak al genoeg.

Take care of your skin

1. Hurraw lipbalm met SPF 15
De hurraw lipbalm bestaat uit alleen maar natuurlijke, raw, organic en fair trade ingrediënten. Ze zijn super 'smooth', niet plakkerig, te zoet, te glimmend of te geurig en heerlijk verzorgend.
2. Lovely deodorant
De deodorant stick zonder aluminium die echt werkt. Kies bijvoorbeeld voor de heerlijke zomerse geur van sinaasappel en mandarijn! Puur natuurlijk gemaakt van kokosolie en natriumbicarbonaat (zuiveringszout) en meer fijne ingrediënten die goed zijn voor je huid. We hebben ze ook in een kleine formaat, ideaal voor in je vakantiekoffer.
3. Bodylotion green tea therapy 
Cîme is een biologisch cosmetica lijn die je huid verwent. Deze bodylotion voedt je huid na een zonovergoten dag.

Lekker lopen in stijl

Bij iedere outfit een paar matching shoes? Hmmm misschien gaat dat niet lukken, maar vergeet in ieder geval niet een stijlvolle variant voor onder dat leuke zomerjurkje. Kies voor bijvoorbeeld TOMS of een leren sandaaltje. Dat staat altijd, lopen fijn en nemen niet al te veel plek in!

TOMS shoes

Ze zijn niet alleen hip, ze lopen ook nog heel fijn en ze zijn lekker licht om mee te nemen op vakantie. Bovendien, doe je iets goeds: bij iedere aankoop van een paar Toms schoenen krijgt een kind in de derde wereld ook een paar schoenen. One for One!

You may also like

Leave a Comment