Geen categoriestyling

Welk kleurtype ben jij?

posted by Karin 16 mei 2018 0 comments

Herken je dit? Sommige kleuren staan je geweldig en andere tinten maken je bleek. Iedereen heeft een bepaalde kleuring in huid, haar en ogen en dit bepaalt welke kleurtype of kleurseizoen bij jou hoort.

Heb je ooit een kleuranalyse of een kleuradvies gedaan?

Wellicht heb je ooit iemand tegen je horen zeggen, jij bent een echt lente-, zomer, herfst of wintertype. Maar je hebt eigenlijk geen idee welke kleuren bij dat kleurtype horen. Hier ontdek je welke kleuren bij welk kleurtype horen en hoe je kleur kunt combineren:

Color your style!


Wintertype

Diepe, heldere en koele kleuren horen bij het wintertype. Hoe feller hoe beter zeg maar, zolang ze maar een blauwe/koude ondertoon hebben. Donkere kleuren kun je mooi combineren met lichte of felle tinten. Zoals donkerblauw met fuchsia, kobaltblauw en wit of zwart met geel. Je basiskleuren zijn zwart, antraciet en donkerblauw.

Zomertype

Het zomertype is het mooist in gedempte pastelkleuren. Zachte tinten die een uitgebleekt kleur hebben. Alsof ze in de zon gelegen hebben. De kleuren van een zomertype zijn koel. Je kunt de kleuren het mooiste ton sur ton dragen, of te wel dezelfde kleur in verschillende tinten.
Jeansblauw, grijs en zand tinten zijn je basiskleuren.

Lentetype

De kleuren van het lentetype zijn warm, helder en fel. Het allermooist ben je als je veel kleuren tegelijk draagt en je een uitbundige palet van kleuren kiest. Heldere kleuren met een gele ondertoon zoals zalm, geel, grasgroen, koraal. Als je alleen basis kleuren draagt oogt dat heel saai. Combineer je basiskleuren met een of twee felle tinten.
Je basiskleuren zijn camel, cognac bruin, warmbruin.

Herfsttype

Het herfsttype draagt net als het lentetype warme kleuren, maar dan rustigere diepe, rijke tinten. Kortom alle kleuren van een herfstbos staan je geweldig. Okergeel, oranje, roestrood, groen en terracotta. Ook petrol en tomatenrood zijn hele fijne kleuren voor het herfsttype.
Je basiskleuren zijn alle warme bruintinten, olijfgroen en donker petrol.

Hoe weet ik nu welk kleurtype ik ben?

Er zijn een aantal basisregels om ingedeeld te kunnen worden in een kleurgroep, op basis van huidskleur, kleur van je haar en ogen. Maar let op! Op alle regels zijn natuurlijk weer uitzonderingen en toevoegingen. Ook werken de meeste kleuradviseurs met meer dan vier kleurtypes en is de benoeming verschillend. Dus als je echt goed wilt weten welke kleurgroep bij je past, doe dan een kleuranalyse bij een ervaren kleurconsulent.

Waar herken je een wintertype aan? In de regel heeft een wintertype donkere haren en lichte huid die iets roze is. Sommige wintertypes worden bruin in de zon andere krijgen alleen sproetjes (zomersproetjes) of blijven iets bleekjes. Er zijn wintertypes met blauwe, donkere of groene ogen.

Een zomertype herken je aan een lichte huid die iets ‘melkachtig’ is en bijna altijd hebben ze asblond haar. Het haar kan van heel licht tot redelijk donker asblond zijn. In ieder geval is de eigen kleuring koel. Vaak hebben zomertypes blauw of grijze ogen.

Een lentetype is iemand met warmblond, goudblond of honingblond haar. Door het haar is vaak een lichte rossige gloed zichtbaar. Lentetypes krijgen sproetjes en zijn gevoelig voor zon. De oogkleur kan verschillen van blauw, groen of bruine ogen.

Een herfsttype heeft warmbruin, kastanjebruin of rossig haar. Ze kunnen of heel bruin worden in de zon of ze blijven juist helemaal bleek en hebben sproetjes. Herfsttypes hebben vaak groene of bruine ogen.

De beschrijving van de haarkleur is gebaseerd op de eigen natuurlijke kleur van nu. Dus niet je geverfde tint of wat je ooit hebt gehad. Je blijft ook vaak niet je hele leven lang een kleuring hebben. Door hormonale veranderingen verandert ook de kleuring van je huid en haar. En dan verander je ook van kleurseizoen....

You may also like

Leave a Comment