duurzame mode

Mini interview Armedangels

posted by Lonneke 22 oktober 2016 0 comments

Eerlijkheid raakt nooit uit de mode volgens Armedangels. Dit fairfashion merk werkt met biologische materialen en knokt voor eerlijke werkomstandigheden. Haarlemmer Koen Heebink, vertegenwoordiger van dit mooie merk, beantwoord onze vragen.

Wanneer is eerlijke mode belangrijk geworden voor je?
Ergens in 2013. Ik was ondernemer in de mode en moest kritischer naar mijn uitgaven te kijken. Ik ging kwaliteit meer waarderen en liet goedkope spullen links liggen. Toen de textielfabriek in Bangladesh instortte raakte me dat zoveel dat ik op zoek ben gegaan naar een kledingmerk dat bij me past.

Hoe houdt Armedangels de werkomstandigheden in de productielanden in het oog?
Onze hele productieketen is GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Van katoenbolletje tot aan het kledingstuk, wordt streng gecontroleerd. We ontwerpen onze eigen kleding en kopen zelf de stoffen in. Ons productie team bezoekt meerdere malen per jaar de producenten om de kwaliteiten te waarborgen en om te zorgen dat de kleding op tijd in de winkels hangt.

 

Wat is volgens jou de toekomst van eerlijke mode in Nederland?
Door een kwalitatief en modisch product aan te bieden, dat op een duurzame en eerlijke manier is gemaakt, wordt het voor winkels toegankelijker om voor eerlijke mode te kiezen.

Benieuwd naar Koen's hele verhaal? Lees meer in het allereerste BrandMission magazine! Een must read voor eerlijke mode liefhebbers, laat je inspireren.

You may also like

Leave a Comment