duurzame mode

Maak kennis met onze nieuwste duurzame modemerken

posted by Marije van Haarlem 25 maart 2020 0 comments

Mooie duurzame merken met een goed verhaal: daar zijn we fan van. Daarom bezoeken we met enige regelmaat beurzen waar alle duurzame mode op één plek samenkomt. We willen je graag introduceren aan vier duurzame merken die je binnenkort bij ons in de winkel vindt..

Duuo

Vegan schoenenmerk uit Spanje

Oprichters Alicia en Sergio vinden dat dieren niet nodig zijn om comfortabele schoenen te produceren. Met deze missie lanceerden ze eind 2019 een kickstarter voor hun 100% vegan sneakermerk Duuo.

Het Spaanse schoenenmerk Duuo produceert alleen diervriendelijke sneakers om meerdere redenen. Gefokte dieren voor de textielindustrie en ons voedsel zijn namelijk verantwoordelijk voor 15% van de broeikasgassen. De bijkomende waterconsumptie neemt 56% voor zijn rekening in Amerika alleen al. Duuo maakt daarom gebruik van alternatieve duurzame materialen om zuiniger om te gaan met zowel de dieren als de planeet. Duuo besteedt bovendien een deel van zijn opbrengsten aan het Rode Kruis.

De sneakers van Duuo zijn 100% vegan en gemaakt van gerecyclede PET-flessen dat uit de ocean is gevist. Ze geloven dat de circulaire economie en diervriendelijke producten aan de basis staan om de textielindustrie te veranderen.

Jan 'n June

Duurzaam modemerk uit Hamburg

“Waarom is er geen stylisch, duurzaam en betaalbaar modemerk beschikbaar?” Uit deze vraag ontstond het duurzame modemerk Jan ’n June. De missie van Jan ’n June? Verantwoordelijkheid dragen voor het milieu en de mens.

Jan ‘n June maakt uitsluitend gebruik van duurzame materialen zoals biologisch katoen, linnen, tencel en gerecyclede polyester. Met de certificaten GOTS (The Global Organic Textile Standard), GRS (Global Recycling Standard) en de Oekotex-Standard draagt Jan ’n  June haar steentje bij aan een zo eerlijk mogelijke productie van ecologisch textiel.

J-lab3l

Duurzaam modemerk van Nederlandse bodem

Het Nederlandse J-lab3l heeft een streven: de meest duurzame en eerlijke mode vinden voor een betere wereld.

Voormalig jurist en advocaat Judith en Janneke geloven beiden in ‘practice what you preach’: rechtvaardigheid is hun drijfveer om een positief verschil te maken op de planeet. Zo besteden ze de productie uit in India, maar dan wél op een eerlijke en ethische wijze. Het GOTS-gecertificeerd productiebedrijf waarborgt eerlijke arbeidsomstandigheden, inkomen en transparantie..

De bijzondere kledingstukken van J-lab3l zijn gemaakt van biologisch katoen, FSC viscose, kapok en geupcyclede stoffen. Om het duurzame plaatje compleet te maken compenseren ze bovendien hun ecologische voetafdruk door bomen te planten via Trees for All en versturen ze pakketjes met gerecycled karton en biologisch afbreekbaar plastic.

Stoffbruch

Duurzaam fashionlabel uit Berlijn

Het modelabel Stoffbruch uit Berlijn produceert sinds 2010 fair en duurzaam. Een stijlvolle en tijdloze collectie waarin ze eenvoud combineren met subtiele details. Hun liefde voor ambacht is terug te zien in hun collectie.

Alle producten worden in Polen en Litouwen gemaakt onder eerlijke omstandigheden. De zorgvuldig geselecteerde stoffen van Stoffbruch bestaan uit biologisch katoen, tencel/ecovero, linnen en gerecyclede materialen.

Goed om te weten: het Duitse Stoffbruch verandert later dit jaar naar een iets meer internationale naam. Dus houd ze goed in de gaten!

Deze duurzame modemerken zijn vanaf nu verkrijgbaar bij BrandMission in de winkels en in de webshop.

You may also like

Leave a Comment