duurzame modeevent

Orde in jouw klere-kast met een capsule garderobe

posted by Lonneke 1 april 2016 1 Comment

Op donderdag 31 maart vertelde Karin Frenay van Soulstyling  bij BrandMission over het samenstellen van een capsule garderobe. Met een capsule garderobe creëer je overzicht in de wirwar van kleding en stel je eenvoudig verschillende outfits samen. Kortom, orde in je kledingkast, wie wil dat niet?!

Een goed begin....

De allereerste stap is opruimen, aldus Karin. Laat je gevoel hierin leidend zijn, als je niet blij wordt van een item is het tijd om afscheid te nemen. Je garderobe moet vooral leuk zijn, dus geen plek voor flauwekul! En de items waar jij niet van straalt maken anderen misschien wel blij. Die kan je tijdens een kledingruil weggeven of inleveren bij een tweedehandswinkel.

Dan is het tijd om je capsules te bouwen! Klinkt als een hoop werk, vooral na het opruimen van je kledingkast. Maar het draait slechts om de combinatie van 3 type items; de basics, de karakterstukken en de accessoires.

Kleding capsules 

Capsules kun je opbouwen rondom een thema zoals zakelijk, vrije tijd of kleur. Vervolgens kies je twee kleuren die bij dit thema horen en creëer je op die manier een capsule die bij je past. Een kleding capsule bestaat uit ongeveer 7 kledingstukken.

Het mooie van de capsule garderobe is dat je met minder items meerdere outfits kunt samenstellen. Dus in plaats van complete outfits aan te schaffen kun je met een aantal stukken al uit de voeten. Misschien een nieuw karakterstuk om je basic look op te fleuren, of juist de nodige basics om mee te werken.

Volg je gevoel en maak van je garderobe een feestje!

We helpen je alvast een beetje op weg 🙂

De basics

Must-haves maar saai om te shoppen, de basics. Deze kledingstukken draag je het meeste en hebben geen opvallende attributen of kleuren. Als de basis eenmaal voor elkaar is kan je creatief worden en je eigen smaak en stemming laten zien door karakterstukken en accessoires toe te voegen.

Witte blouse 3/4 mouw van WunderWerk | € 59,95

 Maxi rok van Miss Green |
€ 69,95

 Basic blauwe shirtjurk van Armedangels Shirtjurk van Armedangels |
€ 79,95

De karakterstukken

Laat jezelf zien met opvallende items met prints, patronen en andere blikvangers oftewel de karakterstukken. Voel je je vrolijk en sprankelend kan je dat laten zien door een frisse print, of glanzende sequins. Als je in een stoere bui bent passen grove prints goed bij je mood!

Vest met ethnische print van Armedangels | € 129,95

Beach sequins top van Alchemist| € 129,95

Palmera instappers van TOMS |
€ 54,95

De accessoires

Voeg als laatste sieraden, een stoere tas of een sjaal toe aan je outfit. Mochten karakterstukken niet helemaal je ding zijn kan je door een leuke sjaal of een opvallende ketting toch je eigen draai aan je outfit geven.

Dip dye sjaal van Alchemist |
€ 89,95

Mosselmeisje Nieuw in het assortiment, maar nog niet online: de sieraden van studio MHL. Houd de site in de gaten of kom langs in de winkel!

Vegan leren tas van Denise Roobol | € 139,95

You may also like

1 Comment

Veronne 1 april 2016 at 22:07

Ik wil ook wel orde in mijn kledingkast. Capsules maken it is!

Reply

Leave a Comment