fair fashion

Originele kadotips voor Moederdag

posted by Lonneke 10 mei 2018 0 comments

Je moeder verdient waarschijnlijk iedere dag een cadeau. Maar zondag 13 mei is het Moederdag, dé dag dat we alle moeders even extra in het zonnetje te zetten. Of het nu je mama, schoonmama, plusmama of je beste vriendin is, voor elk type mama is er een leuke verrassing te vinden. Wij hebben alvast een paar mooie en duurzame kado’s geselecteerd.

Sieraden

In onze winkel hebben we een hele tafel vol met sieraden van diverse ontwerpers. Ieder met een eigen boodschap. Lokaal gemaakt door de ontwerper of met samenwerkingspartners in Nepal, Bali of Turkije.
Zo worden de armbanden van A Beautiful Story gemaakt door een locale onderneming van 15 vrouwen in Nepal, Breads for Life, die hiermee economisch zelfstandig zijn. Samen met het Nederlandse design talent van A Beautiful Story maken ze prachtige kralencollecties met onder andere edelstentjes voor een extra betekenis.

Houten horloges

De horloges van Kerbholz zijn minimalistisch vormgegeven en gemaakt van fijne materialen als hout en ecologisch gelooid leer. Dit jonge Duitse merk wilde hun liefde voor hout terug laten komen in moderne fashion accessoires en op een zo duurzame wijze omgaan met het materiaal.
Kerbholz doneert daarnaast 10% van hun winst in de Designing to Sustain foundation. Hiermee ondersteunt Kerbholz diverse duurzame productie projecten zoals recycling van plastic, upcycling concepten, duurzame bosbouw en onderzoek naar nieuwe duurzame materialen

Bamboe sokken

Sokken met een leuke print, ook nog eens superzacht en vocht absorberend, klinkt als een praktisch cadeau toch? De bamboe sokken van Thought zijn gemaakt van bamboe en biologisch katoen, waardoor de sokken zijdezacht aanvoelen en een beetje gerecycled polyester voor de stevigheid. En de verschillende kleuren en patronen maken deze sokken een alles behalve saai Moederdag geschenk. 

You may also like

Leave a Comment