duurzame modeevent

Stel een slimme garderobe samen met kleding capsules

posted by Lonneke 17 februari 2016 1 Comment

Soms heb je van die momenten. Sta je voor een volle kledingkast en je weet niet wat je vandaag moet dragen..... Een opgeruimde kledingkast met een minimaal aantal items van fijne kwaliteit kan je veel rust geven. Minimaliseer je garderobe en kies bewust je kleding uit. Je kledingkast opbouwen met 'capsules' kan je hierbij helpen.

Een kleding capsule bestaat uit een 7-tal kledingstukken en accessoires die je op verschillende manieren kunt combineren en dragen. Een capsule is dus meer dan een leuk kledingsetje!

Hoe stel je een capsule samen?

Je kiest bijvoorbeeld een thema zoals werk, casual of een kleur. Rondom je thema kies je vervolgens een of twee kleuren die bij elkaar passen. Kies een broek, een rok of een jurk en 2 a 3 topjes die allemaal bij de broek en rok passen. Maak het af met een vestje en een jasje. Zorg voor een combinatie van echte blikvangers, bijvoorbeeld een top van een speciale stof of print, met basis items. Basis items lijken soms minder leuk om te shoppen, maar zijn wel ideaal om veel te dragen en te combineren.

Uiteraard horen er ook schoenen erbij. En misschien zelfs een tas en accessoires als sjaals en sierraden. Maak diverse combinaties met deze kledingstukken en maak je outfit telkens af met schoenen en accessoires. Want die ene rok kan je zowel met sneakers dragen als met een chic hakje. Probeer zoveel mogelijk combinaties te bedenken die leuk staan bij elkaar. En zet jezelf op de foto ;.) Op deze manier maak je optimaal gebruik van je aankopen en kan je je kleding echt vaak dragen. Duurzaam en creatief!

BrandMission Fair Fashion Styling Event

Op donderdag 10 & 31 maart geeft imago styliste Karin Frenay van Soulstyling een presentatie over het samenstellen van een slimme garderobe met capsules. Ze geeft inspirerende voorbeelden en handige styling tips. Een avond vol fair fashion inspiratie! (NB. voor de 31ste kun je je nog aanmelden)

Je kunt je voor deze avond aanmelden via de info mail. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. En een handige tip: ruim je kledingkast vooraf op.

Lokatie: Zijlstraat 85, Haarlem
Aanvang: 19.30 uur

Ontdek onze nieuwe voorjaarscollectie >>

You may also like

1 Comment

H* 12 mei 2016 at 12:48

Dit spreekt me vooral aan omdat het kan helpen écht doordacht te kopen. Nadenken over wat je kledingkast compleet maakt en waarom, zodat je niet op zoek gaat naar een jasje en thuis komt met 3 zomerjurken. En een extra voordeel: die combinaties kunnen linea recta je koffer in als je op vakantie gaat!

Reply

Leave a Comment