duurzame modeevent

The Naked Truth about Denim

posted by Lonneke 8 november 2018 0 comments

Jeans, deze populaire broek is niet uit het straatbeeld weg te denken. Zo’n 95% van ons draagt deze populaire broek al van kinds af aan. Verschillende modellen, verschillende wassingen, met gaten of zonder gaten… het blijft onze favoriet.

Waarom kiezen voor organic jeans?

Maar wist je dat deze populaire broek ook een echte waterslurper is. Voor het maken van je jeans is gemiddeld 8.000 liter water nodig, afhankelijk van waar de katoen is verbouwd en welke bewerking je jeans heeft gehad. Bij de verbouwing van katoen wordt ook nog eens veel landbouwgif gebruikt. Katoen is namelijk een van de meest milieuvervuilende landbouwproducten door het hoge gif gebruik per hectare.

Daarom kiezen wij bij BrandMission voor #organic jeansmerken als Nudie Jeans en Kuyichi die uitsluitend werken met biologisch katoen: minder pesticide en minder waterverbruik. Ze produceren in fabrieken onder eerlijke werkomstandigheden en zijn transparant over hun productieproces. Beter voor het milieu, de katoenboeren en de mensen die onze broeken maken. En uiteraard hebben deze jeans een fijne pasvorm met stoere wassingen en dus zeker helemaal eco fashionable!

Repairing is caring: Nudie Jeans free repair service

Het vinden van je ideale jeans is geen makkelijke opgave. Eenmaal verenigd met je nieuwe favoriete jeans kan je draagplezier niet meer stuk. Totdat je jeans door net iets te veel fietsritjes, zakken vol sleutels of simpele slijtage de geest geven. Nudie Jeans voorkomt dit kleine leed door gratis reparatie te bieden. Met stoere patches en wat kriskras stiksels is je jeans weer klaar om te dragen!

Woensdag 21 november 2018 - Nudie Jeans Free Repair Service @BrandMission #Haarlem

Lever je oude Nudie Jeans alvast in bij ons in de winkel. Dan zorgen wij ervoor dat deze gemaakt wordt in het Mobile Repair Station van Nudie Jeans.
Is is jeans niet meer te repareren, lever deze dan ook bij ons in. Van deze oude denims worden door merken als de Blue Loop weer nieuwe garens van gemaakt, die verwerkt worden in hun truien en t-shirts.

You may also like

Leave a Comment