duurzame mode

Tips voor de #BlijfThuis tijd

posted by Karin 7 april 2020 0 comments
Tips voor stayathome
Ben je inmiddels er aan gewend om thuis te werken of met je hele gezin de hele dag samen te zijn? Bij ons gaan sommige dagen heel goed en op andere dagen is het wat lastiger. Daarom kan een beetje extra comfort geen kwaad.
Waar ik op dit soort dagen heel blij van word is als ik iets aanheb wat lekker zit en ook nog een leuk kleurtje of patroon heeft. Daarom deel ik graag een aantal #BlijfThuis tips met je om het zo comfortabel mogelijk te maken!

Get comfy op je sokken

Vaak dragen we thuis geen schoenen, wat betekent dat we grotendeels de dag schuifelend doorbrengen op onze sokken. Als ik dan moet kiezen, dan ga ik voor de bamboe sokken van Thought. Zacht en comfortabel door de bamboe en nog vrolijk ook.

Voor mijn voeten is het niet bijzonder goed om een tijd lang geen schoenen te dragen. Wat ik je dan kan aanraden, zijn Toms stoffen schoentjes om thuis te dragen. Ze zijn lichtgewicht en hebben een super fijn voetbed. Je kunt dat voetbed eventueel uitwisselen met je eigen zooltjes.

Kies voor natuurlijke stoffen

Ik ben bijzonder blij dat we bij BrandMission geen synthetische stoffen verkopen. Alle kledingmaterialen voelen dus superzacht, wat niet verkeerd is als je 24/7 thuis bent.

Er zijn diverse kenmerken bij een stof die de 'touch' beinvloeden:

1. Is het geweven of gebreid, zoals jersey stof;
2. Het materiaal waarvan het is gemaakt en de kwaliteit;
3. De dikte van de stof en hoe de garens gesponnen zijn.

Jersey stoffen (zoals t-shirt materiaal) zijn net iets soepeler dan geweven stoffen en je hoeft ze vaak niet te strijken!
Hennep en linnen zijn materialen die op warmere dagen verkoelend aanvoelen.

Pak een slobberbroek, maar make it fashion

Een versleten joggingbroek en lubberige sweater kan natuurlijk, maar als je er dan toch de hele dag tegen aan kijkt, kun je de boel ook een beetje opvrolijken met een comfortabele outfit die nog steeds stijlvol is. Een wijd vallende trui met een vrolijk kleurtje, een printje met pit op een jumpsuit die aanvoelt als een tweede huid, een superzachte jurk of een broek die je nooit meer uit wilt doen. 

Tut jezelf op voor een online call

We zijn allemaal nu heel snel gewend geraakt om online te communiceren en met elkaar te videobellen via Zoom of FaceTime. Mijn tip: maak gebruik van de gelegenheid om er representatief uit te zien. Al is het maar voor een kort gesprek met een klant of een teammeeting: trek een leuk bloesje aan en laat de make-up kwast weer eens wapperen. Dat is niet alleen even een moment om je even lekker in je vel te voelen, maar geeft je ook weer een beetje het gevoel alsof je 'even' naar je werk bent geweest.

Maak er thuis een feestje van

We moeten er allemaal wat van maken in deze rare tijden. Dus wie zegt dat je een feestje nodig hebt om er een feestje van te maken? Spreek thuis bijvoorbeeld af dat je één avond per week dat jullie je allemaal optutten, alsof je naar een feestje zou gaan. Bestel lekker eten bij je favoriete restaurant, zet wat muziek op en iedereen stelt een leuke outfit samen.

Veel plezier ermee!

You may also like

Leave a Comment