duurzame modestyling

Zomerse outfits voor iedere leeftijd

posted by Karin 16 mei 2019 0 comments

Stijlvol de deur uit en niet te bloot, ook al is het 30 graden plus buiten. Soms kan het een hele uitdaging zijn om op warme zomerdagen stijlvol en comfortabel gekleed te gaan. En dat ook nog op een duurzame manier?  

5 tips van Karin hoe je dit kan doen:

1. Kies voor natuurlijke stoffen

Natuurlijke materialen zijn ademend en houden je koel. Voornamelijk katoen, linnen en hennep zijn verkoelend en comfortabel bij hogere temperaturen. 

2. Hoe bloot mag het zijn?

Uiteraard kun je zoveel huid laat zien als waar jij je comfortabel bij voelt. Liever niet te bloot? Kies dan bijvoorbeeld voor blote benen en een top met een mouwtje. Of omgekeerd, je draagt een topje dat meer huid laat zien (mouwloos of met een groter decolletés) en een langere broek of rok. 

Zo hebben we bijvoorbeeld stijlvolle korte broeken, die hoog in de taille zitten en net iets langer vallen in de collectie. Draag deze met een luchtige bloes en een mooie ketting en sandalen. 

3. Lekker luchtig en wijd

We hebben dit seizoen veel keuze in los vallende broeken die ⅞ of ¾ lengte hebben. Allemaal in fijne luchtige stoffen. Een wijde broek kun je mooi combineren met een top of basic hemdje, sandalen of espadrilles. Ook kun je voor een wijder topje kiezen dat je een beetje losjes in je broek draagt in plaats van een aangesloten top of t-shirt. Het kleedt mooi af en het draagt lekker luchtig.

4. Badpak en zo… 

Vind je het niet zo prettig om in je badpak of bikini rond te flaneren op het strand. Een luchtig kimono vestje of een opengeknoopte jurk is dan soms een uitkomst. 

5. Verkoelend wit

De kleur wit reflecteert licht en voelt koeler aan dan zwart. Als je nog een beetje bruin bent staat wit erg fris en zomers. Een wit bloesje in een lichte katoenen kwaliteit is een fijne uitkomst voor je zomerse garderobe. Bovendien past het bijna overal bij.

Styling avond

Zin in meer persoonlijke styling tips voor deze zomer?
Kom dan naar onze styling avond op dinsdag 21 mei.

Locatie: BrandMission Haarlem, Zijlstraat 85 Haarlem
Aanvang:19.30 uur
Deelname is gratis, wel graag aanmelden via: info@brandmission.nl

You may also like

Leave a Comment