fair fashionstyling

De trendy culotte, hoe draag je deze?

posted by Karin 28 maart 2019 0 comments

De culotte, wat kan ik hiermee….?

Een traditionele broekrok, maar dan in een trendy jasje: de culotte. Een wijd uitlopende broek tot boven de enkels. Je ziet ze de laatste jaren al veel in de fashion bladen en het is nu ook een broek die je veel in de winkels en op straat ziet. Je kunt ze op veel verschillende manieren dragen. Lekker luchtig en stijlvol voor de zonnige dagen. En ook wij hebben veel keuze van deze broeken in de winkel, gemaakt van fijne zachte en duurzame stoffen.

Voor sommige van ons zijn deze broeken heel welkom, maar voor velen zijn ze nog lastig te stylen. Het is soms wennen om die vertrouwde skinny broek af te wisselen.

Waarom zijn ze leuk? 

Een wijde broek kun je zien als vervanging voor een rok. Het geeft je een vrouwelijke uitstraling, ze zijn luchtig en zwierig en ideaal voor vrouwen die iets rondere heupen hebben.
Dus meer variatie en afwisseling in je garderobe.

Wat draag je bij een culotte?

Het kenmerk van een culotte is dat deze wijd en korter is. Vaak 3/4 of 7/8. Omdat de broek wijd valt is het flatteus om iets korts, getailleerd en/of straks er op te dragen. Zoals een strak t-shirt, een blousje dat je in de broek draagt of een korter truitje. Dit geeft je andere proporties dan een skinny broek.

Welke schoenen draag je onder een culotte?

In principe kun je alle type schoenen onder een culotte of een wijde broek dragen. Het grootste verschil is dat je enkels en onderbenen te zien zijn. Dus de proporties moeten kloppen. Je kunt dus prima sandalen, espadrilles of veterschoenen erbij combineren. Ook zien we vaak sneakers voor een meer sportieve look. En wat helemaal hip is, zijn kleurrijke sokken erbij. Ben je kleiner, dan is het mooi om de culotte te dragen met een hak.

Probeer het eens uit en vraag ons om advies voor de mooiste combinaties.

You may also like

Leave a Comment