duurzame stoffeneventnieuwsOrganic denim

Recycle je oude jeans in & word een recycle hero!

posted by Marije van Haarlem 7 mei 2021 0 comments
We zijn een super toffe samenwerking gestart met Blue Loop Originals. Lever nu je versleten spijkerbroeken bij ons in & recycle de jeans tot een sweater. Doe mee aan dit unieke recycle project!
Oude, versleten jeans? Lever 'm in en recycle mee
Hoe fijn is het als je kleding niet afgedankt, maar hergebruikt wordt? Zo dachten ze bij Blue Loop Orginals ook. Blue Loop Originals: een Nederlands bedrijf dat van versleten spijkerbroeken nieuwe garens maakt, om hier onder andere sweaters van te maken. Oude kleding recyclen tot nieuwe kleding maakt namelijk een veel kleinere ecologische voetafdruk binnen de kledingindustrie.
Een uniek recycle project kwam tot stand: de Recycle Roadshow. Via inleverpunten door heel Amsterdam kun je je oude of versleten spijkerbroek inleveren. om deze een tweede leven te geven. Vanaf nu kan dat ook bij BrandMission! 
"Wat als we een stad, of misschien een heel land,
kunnen mobiliseren om een deel van zijn garderobe
een tweede leven te geven?"

Wat gebeurt er met mijn jeans?
De jeans worden ingezameld samen met textielinzamelaar Sympany.

Het doel is om 10.000 versleten spijkerbroeken in te zamelen in 60 dagen.

De oude spijkerbroeken worden ontrafeld tot kleine vezels waarvan nieuwe garens worden gesponnen. Deze garens worden in combinatie met biologisch katoen tot een unieke sweater gemaakt, met een Amsterdams thema.

Samenstelling van de sweater:
20% recycled jeans
60% biologisch katoen
20% recycled tencel

Waarom recyclen we jeans?
Het ontrafelen van versleten spijkerbroeken is een waterarm proces. Het gebruik van 1 kilogram gerecycled denim levert – in vergelijking met nieuw katoen – een besparing van 1.000 liter irrigatiewater op.

Ter vergelijking: voor de standaardproductie van een spijkerbroek is 7.000 tot 10.000 liter nodig. Voor één spijkerbroek!

Het hergebruik van onze kleding reduceert bovendien de vraag naar nieuwe stoffen, de verwerking daarvan en de bijkomende uitstoot. Op deze manier gaan we voorzichtiger om met de spaarzame grondstoffen van onze planeet. 

Waar lever ik mijn jeans in?

Met het Recycle Roadshow project willen we jullie allemaal vragen om mee te doen en die oude versleten jeans die nog ergens in je kledingkast ligt, een nieuw leven te geven!

Deze kun je bij ons inleveren (zowel in Amsterdam als Haarlem) en bij de Mof en Tally-Ho. Ook vind je in Amsterdam diverse kledingcontainers die zijn omgetoverd tot speciale jeans-containers.

Heb je die op het Haarlemmerplein vlakbij BrandMission al gespot?

Je versleten jeans kun je vanaf 1 mei t/m 30 juni inleveren.
Je ontvangt dan € 10,- korting op de Amsterdam sweater of een ander kledingstuk (bij besteding vanaf €75,-).
Wil jij ook zo'n unieke gerecyclede Amsterdam sweater?
Via een intake lijst in onze winkels kun jij je als eerste inschrijven voor dit unieke kledingstuk of bestel deze online.
De sweater kost €79,95 en wordt in september geleverd.

Amsterdam Heren sweater
€79,95

Amsterdam Dames sweater
€79,95

You may also like

Leave a Comment